08-428 422 10 info@talangbolaget.se

BOKNING & KONTAKT

Patrik Norgren
patrik@talangbolaget.se
08-428 422 10

MATS PAULSON

 

Mats Paulson är en av våra mest folkkära artister och har skrivit över 500 sånger varav ”Visa vid vindens ängar”, ”Barfotavisan” och ”Baggenslåten” är några av de mest kända. Han har turnerat i över 60 år, är en trivsam entertainer med värme och humor som gärna sjunger och berättar roliga historier ur sitt rika artistliv.

Mats är en populär och lättplacerad artist som passar i alla sammanhang; folkparker, kyrkor, krogar, hembygdsgårdar eller firmafester. Han uppträder ensam med sin gitarr, eller med ackompanjatör, eller tillsammans med olika typer av körer och orkestrar.

Ett 60-tal sånger finns arrangerade för kör. Körerna tycker att det är roligt att sjunga Mats sånger och att ha honom med som solist. Mats sånger är även lämpliga som allsånger.

Mats har under åren samarbetat med ett flertal unga artister och varit öppen för att pröva olika genrer, typ pop, klassiskt och hiphop. Han är gränsöverskridande när det gäller både genrer och generationer.

År 1991 blev Mats årets Evert Taubestipendiat. Samma år korades han till årets Bellman på Gröna Lund. 1993 fick han även SKAP:s Evert Taube-stipendium. Han har även fått LO:s Kulturstipendium, Linköpings Stads Kultur-stipendium, Fred Winters minnesfond med flera.

År 2002 kom Håkan Hellströms inspelning av ”Visa vid vindens ängar” etta på flera hitlistor. Mats har varit ”förband” tillsammans med sonen Johan Paulson vid Håkan Hellströms konserter på bl.a. Cirkus, Skansen, Liseberg, och Fryshuset. Genom Håkan har Mats fått en ny, yngre publik som också i många år sjungit Mats sånger i skolan.

År 2011 sjöng och spelade (fiol) Alexander Rybak in en CD med Mats sånger, som låg på topplistorna sommaren 2011.

År 2012 fick Mats årets Ferlinstipendium.

År 2015 samarbetade han med Linda Pira i ”Lyckliga gatan” i TV 4. De tolkade varandras låtar och har nu haft över en miljon lyssnare på Spotify.

Mats är flitigt önskad i radions önskeprogram och han har medverkat i många TV-program t.ex. Allsång på Skansen, Allsång på Liseberg, Allsång på grensen från Norge, Bingolotto, 24 karat, Lekande Lätt, samt olika caféprogram. Han har även varit programledare för TV 1:s serie Sommarkväll i det gröna. Han har under åren legat flera gånger på Svensktoppen och andra topplistor, nu senast i Norge 2011.

Mats skriver alla sina sånger själv – både text och musik – och kommer ständigt ut med nya skivproduktioner. Han skriver lyrik och prosa och har givit ut flera diktsamlingar och böcker. Mats är också verksam som konstnär och har haft ett 40-tal separatutställningar.

Mats Paulson är född i Linköping den 28 januari 1938 och är uppvuxen med musik. Han var bara nio år när han skrev sin första visa. År 1964 gav han ut sin första LP ”Tango i Hagalund” och har sedan kommit ut med ytterligare ett 30-tal skivor.
Under åren har han skrivit över 500 sånger, varav många blivit klassiker.

LYSSNA

Kontakt

Telefon: 08-428 422 10

E-post: info@talangbolaget.se

Adress

Talangbolaget Stockholm
Box 7027
192 07 Sollentuna