08-428 422 10 info@talangbolaget.se

BOKNING & KONTAKT

Michael Karlsson
michael@talangbolaget.se
08-428 422 10

ARJA SAIJONMAA

Arja Saijonmaa fick sitt internationella genombrott som en kraftfull uttolkare av Mikis Theodorakis sånger vid en världsturné 1970-72. När Arja återvände till Norden efter sin världsturné ville hon introducera Mikis även för den nordiska publiken. Arja betraktar Mikis Theodorakis som sin viktigaste mentor och de har nu samarbetat i över 30 år.

Hennes tolkning av ”Jag vill tacka livet” har blivit en klassiker. Och det var den Arja framförde vid den svenske statsministern Olof Palmes begravning, 1986.

Arja Saijonmaa har med sin egen repertoar varit solist med några av Nordens främsta symfoniorkestrar. Hon ger också konserter i egen regi med pianist eller med egen orkester.

Hon deltog i den svenska Melodifestivalen 1987 med ”Högt över havet”, som kom tvåa, och som sedan blev en stor hit. Låten har blivit något av en kultklassiker, som ofta spelas på olika discon och klubbar. Arja deltog även i Melodifestivalen 2005 med eurodiscolåten ”Vad du än trodde, så trodde du fel”.

Arja Saijonmaa har sedan debuten producerat 35 skivalbum och CD, på finska, svenska, norska, spanska, franska, grekiska och tyska. Hon har fått en diamantskiva och 5 guldskivor och sålt över 2 miljoner skivor. Arja är unik som nordisk artist i den meningen att hon verkar i både Finland, Sverige och Norge.

Många anser att Arjas styrka som sångerska ligger i hennes starka karisma, som ger henne en självklar scennärvaro och direkt kontakt med publiken.

LYSSNA

Kontakt

Telefon: 08-428 422 10

E-post: info@talangbolaget.se

Adress

Talangbolaget Stockholm
Box 7027
192 07 Sollentuna